Ohjelmatoimisto Ohjelmatoimisto ja taiteilija-agentuuri – Fantastico Music

Mari Palo

Mari Palo, sopraano

Mari Palo on opiskellut laulua Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Sirkka Haaviston johdolla ja vuodesta 1996 Marjut Hannulan oppilaana Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla, jolta hän valmistui musiikin maisteriksi v.2008. Tällä hetkellä hänen opettajanaan toimii Hannulan ohella Elisabeth Werres. Liedopintoja Palo on harjoittanut mm. Elisabeth Schwarzkopfin, Hartmut Höllin, Mitsuko Shirain ja Ilmo Rannan johdolla. Lappeenrannan laulukilpailussa 1999 Palo voitti kolmannen palkinnon sekä Yleisradion erikoispalkinnon ja vuonna 2001 hän tuli toiseksi Merikanto laulukilpailussa. Kilpailujen jälkeen hän on konsertoinut useimpien suomalaisorkestereiden kanssa mm. Esa-Pekka Salosen, Leif Segerstamin, Mikko Franckin ja Juha Kankaan johdolla. Kotimaan lisäksi Palo on konsertoinut Tanskassa, Ranskassa, Belgiassa, Japanissa, Unkarissa ja Englannissa sekä orkesterin solistina että liedlaulajana.

Suomen Kansallisoopperassa Palo on vieraillut säännöllisesti vuodesta 1999. Hänen roolejaan ovat mm. Taikahuilun Pamina, Figaron Häiden Barbarina, Bizet’n Carmenin Frasquita, Kaija Saariahon Adriana Materin Refka. Kaudella 2008-09 hän laulaa Veran roolin Olli Kortekankaan Isän Tytössä. Hän on vieraillut Suomessa mm. Kuopion oopperan Verdin La Traviatan Violettana, Vaasan ooppperan Ilkka Kuusiston Regina von Emmeritz (nimirooli).
La Bohémen Musetan hän on esittänyt Den Norske Operassa Oslossa ja Leipzigin oopperassa. Savonlinnan oopperajuhlilla Palo on esiintynyt Tytin roolissa Jaakko Kuusiston menestyksekkäässä lastenoopperassa Koirien Kalevala, Neiti Sipsuna Jukka Linkolan Hui Kauhistuksessa, Venlana Markus Fageruddin Seitsemässä Koiraveljeksessä.
Kaudella 2000-01 hän lauloi nimiroolin Uspenskin musikaalissa Anna Karenina Lahden kaupunginteatterissa.

Mari Palo on kantaesittänyt ja levyttänyt Aulis Sallisen teoksen Barabbas dialogeja sekä Sallisen oopperalevyn Kuningas lähtee Ranskaan. Palo on tullut tutuksi myös Finlandia Recordsin julkaisemilla soololevyillä “Illan varjoon himmeään” (2003) sekä “Mari Palo” (2005). Mari Palo vierailee myös Vantaan Viihdeorkesterin joululevyllä “Joulun Hohde” (2006 Ondine).

Esiintymistilaukset: toimisto@fantasticomusic.fi tai +358 9 4392 9141.
Voit ottaa yhteyttä myös allaolevalla lomakkeella.

Lehdistökuvia

Kuvat avautuvat uuteen ikkunaan. Kuvaaja: Kira Gluschkoff

Mari Palo press 1Mari Palo press 2Mari Palo press 3

 

 


CV

in English


Esiintymistilaukset:
toimisto@fantasticomusic.fi
tai +358 9 4392 9141.