Elämänkokoiset juhlat ja tapahtumat

Esiintyjät

Mari Palo

Sopraano

Mari Palo on opiskellut laulua Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Sirkka Haaviston johdolla ja vuodesta 1996 Marjut Hannulan oppilaana Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla, jolta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2008.

Opintojen jälkeen hän on työskennellyt Hannulan lisäksi Tim Richardsin kanssa. Liedopintoja Palo on harjoittanut mm. Elisabeth Schwarzkopfin, Hartmut Höllin, Mitsuko Shirain ja Ilmo Rannan johdolla. Lappeenrannan laulukilpailussa 1999 Palo sai kolmannen palkinnon sekä Yleisradion erikoispalkinnon ja vuonna 2001 hän tuli toiseksi Merikanto-laulukilpailussa.
Mari Palo on konsertoinut useimpien suomalaisorkestereiden solistina mm. Esa-Pekka Salosen, Leif Segerstamin, Mikko Franckin ja Juha Kankaan johdolla. Kotimaan lisäksi Palo on konsertoinut Tanskassa, Ranskassa, Belgiassa, Japanissa, Unkarissa, Englannissa, Yhdysvalloissa sekä orkesterin solistina että liedlaulajana.

Suomen Kansallisoopperassa Palo on vieraillut säännöllisesti vuodesta 1999.
Hänen roolejaan ovat mm. Taikahuilun Pamina, Figaron Häiden Kreivitär ja Barbarina (Mozart), Carmenin Micaëla ja Frasquita (Bizet), La Bohèmen Musetta, La Rondinen Bianca (Puccini), Adriana Materin Refka (Saariaho), Isän Tytön Vera (Kortekangas), Robin Hoodin Marian (Linkola), Ovelan Ketun Kettu (Janácek), The Rake’s Progressin Anne Trulove (Stravinsky), Indigon Myrna (Kivilaakso ja Toppinen).

Mari Palo on vieraillut myös useissa suomalaisissa alueoopperoissa, pienemmissä oopperaseurueissa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Anna Karenina nimirooli (Uspenski), La Traviatan Violetta (Verdi), Alvilda in Abon Alvilda (Badia), Kuninkaan Sormuksen Regina von Emmeritz (I. Kuusisto), Taipaleenjoen Kirsti (I. Kuusisto), Eukko -pidättekö vainajista? Tyttö (Koskinen), Madame de Saden Anne (Koskinen), Voi Vietävä! Orava (Lintinen), Fitness-kevytoopperan Barbi (Lintinen), Koirien Kalevalan Tytti (J.Kuusisto), Hui Kauhistus! Neiti Sipsu (Linkola), Seitsemän Koiraveljeksen Venla (Fagerudd), Abelard ja Heloïsen Heloïse (Sivén), Iloisen lesken Hanna Glavari (Lehár), Hannun ja Kerttun Hannu (Humperdinck), Carmenin Micaëla (Bizet).

Palo on vieraillut myös Den Norske Operassa Oslossa ja Leipzigin oopperassa. Kaudella 2016–2017 Palo vieraili Suomen Kansallisoopperan lavalla Kreivittären ja Micaëlan rooleissa.

Mari Palo on kantaesittänyt ja levyttänyt Aulis Sallisen teoksen Barabbas dialogeja. Hän laulaa myös Helsingin kaupunginorkesterin levytyksellä Sallisen oopperasta Kuningas lähtee Ranskaan. Palo on tullut tutuksi myös Finlandia Recordsin julkaisemilla soololevyillä ”Illan varjoon himmeään” (2003) sekä ”Mari Palo” (2005). Mari Palo vierailee myös Vantaan Viihdeorkesterin joululevyllä ”Joulun Hohde” (2006 Ondine).

Lehdistökuvat

Ota yhteyttä!