Ohjelma- & tapahtumatoimisto palveluksessanne

Esiintyjät

Jukka Nykänen

Pianisti / viihdeartisti

Pianisti, säveltäjä, sovittaja Jukka Nykänen (s. 1976 Helsingissä) aloitti pianonsoiton opinnot vuonna 1985 Espoon musiikkiopistossa Kata Nummen oppilaana. Hän valmistui musiikin maisteriksi v. 2004 ja piti ensikonserttinsa v. 2006.

Nykänen on erittäin monipuolinen muusikko, jolle on luonteenomaista ennakkoluulottomuus, kokeilunhalu ja monityylisyys. Hänen erityisalaansa on omat sovitukset, joita hän esittää itse juontamissaan konserteissa, yksin ja erilaisten yhtyeiden kanssa. Hänen repertuaariinsa kuuluu sovituksia niin elokuvien, musikaalien kuin tv-sarjojenkin tunnusmusiikkien pohjalta. Myös suomalaiset kansanlaulut saavat hänen käsissään uuden käsittelyn milloin Bachin, Mozartin, Piazzollan, Chopinin tai Rahmaninovin hengessä.

Nykänen on esiintynyt useita kertoja mm. Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, Turun, Mäntän, Lemin ja Joroisten musiikkijuhlilla sekä LuostoClassicissa. Häntä on voinut kuulla pianistina myös YLE1:n radio-ohjelmissa Kansankynttilä (2006) ja Mieletön musiikinhistoria (2007–2008). Syksyllä 2013 hän toimii Yle Teemalla RSO:n konserttisarjan pianisti-kommentaattorina.

Nykänen on esiintynyt myös useiden orkesterien, kuten Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Avanti!n, Tapiola Sinfoniettan, Turun kaupunginorkesterin ja Vantaan viihdeorkesterin, riveissä, osallistuen moniin levytyksiin. Kevällä 2013 hän esiintyi Vantaan viihdeorkesterin solistina Helsingin Musiikkitalossa. Hän on esiintynyt myös Tapiolan nuorten sinfonikkojen sekä Retuperän WBK:n solistina.

Nykäsellä on myös pitkä kokemus viihdepuolelta. Hän on esiintynyt lukuisissa viihdekonserteissa ja osallistunut useisiin konserttikiertuisiin. Vuosina 2012-2013 hän on ollut mukana mm. Helmiä ja timantteja, Tuliset tenorit, sekä Kuului laulu enkelten -kiertueilla. Hän on myös levyttänyt kahdesti.
Nykänen on ollut mukana lukuisissa Helsingin kaupunginteatterin produktioissa, mm. Les Misérables, Evita, Miss Saigon, Producers, Rebecca, Kaunotar ja hirviö, Maija Poppanen ja Wicked, sekä Svenska Teaternin tuotannossa Kristina från Duvemåla. Lisäksi hän on vieraillut Kansallisteatterissa, Lahden kaupunginteatterissa sekä Tampereen teatterissa.

Nykäsen sävellytuotanto painottuu sekin musiikkiteatteriin. Hänen säveltämänsä pienoismusikaali Kenraali sai ensiesityksensä Turun musiikkijuhlilla kesällä 2012. Syksyllä 2013 saa ensi-iltansa runoilija Jukka Itkosen sanoihin sävelletty laulumonologi Jymykimalainen sekä Kansallisoopperassa Nykäsen koostama ja sovittama lastenooppera Leijonankesyttäjä. Kevällä 2014 saa ensi-iltansa musiikkiteatteriteos Terveisiä Kalevalasta!, joka voitti keväällä 2013 jaetun ensimmäisen palkinnon Kalevala-seuran Kilpalaulu Kalevalasta -sävellyskilpailussa.

Linkit

Lehdistökuvat Jukan omilla kotisivuilla.