Ohjelma- & tapahtumatoimisto palveluksessanne

Esiintyjät

Jean Sibelius Orkesteri

Sinfoniaorkesteri

Jean Sibelius Orkesteri (JSO) on nuoria, lahjakkaita musiikinopiskelijoita tukeva koulutusorkesteri, jonka riveihin klassista musiikkia opiskelevat nuoret eri puolilta Suomea voivat hakeutua koesoittojen kautta.
JSO:n kautta nuorilla on mahdollisuus päästä huippuammattilaisten oppiin sekä saada arvokasta kokemusta täysimittaisen sinfoniaorkesterin riveissä soittamisesta. Pääosin pääkaupunkiseudulla pidettävien leiritysten ja osaryhmäharjoittelun jälkeen orkesteri esiintyy konsertoiden. Orkesterin vahvuus on noin 85 soittajaa ja toimintaan on osallistunut jo yli 400 nuorta muusikkoa iältään n.12-30 vuotta oppilaitosrajoihin katsomatta.

Orkesterin kouluttajat tulevat maan parhaista orkesterista ja ovat itse alansa huippuja. Viulujen soittoon kouluttaa Tero Latvala, joka on ansioitunut konserttimestari ja pedagogi. Matalia jousia luotsaa Roi Ruottinen. Vaskipuhaltajia kouluttavat Esa Tukia ja puupuhaltajia Jussi Särkkä. Muita kouluttajia käytetään tarpeen vaatiessa pienempien soitinryhmien valmentamiseen.

Orkesterin taiteellisena johtajana toimi Jukka-Pekka Saraste (2007-2015).