Ohjelma- & tapahtumatoimisto palveluksessanne

Esiintyjät

Angelika Klas

Sopraano

Angelika Klas on valmistunut Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta, missä suoritti lauludiplominsa keväällä 2002. Vuosina 1996–1998 hän opiskeli stipendiaattina Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa. Hän on opiskellut mm. Jaakko Ryhäsen, Marjut Hannulan ja Jorma Elorinteen oppilaana. Hän on lisäksi osallistunut mm. Gerhard Kahryn, Bonaldo Giaiottin ja Teresa Berganzan mestarikursseille.

Angelika Klas on poikkeuksellisen monipuolinen artisti, jonka laaja ohjelmisto ulottuu ooppera-, operettti- ja kamarimusiikista musikaali- ja näyttämömusiikkiin. Hänet tunnetaan erityisesti Astor Piazzollan ja argentiinalaisen tangon taiturillisena tulkkina.

Angelika Klas on esiintynyt useissa oopperarooleissa. Näistä mainittakoon mm. Bizet’n Carmen (Carmen), Piazzollan Maria de Buenos Aires (Maria) ja Dvorakin Rusalka (Ruhtinatar). Hän on esiintynyt mm. Moskovan Novaya Operassa, Pietarin Mihhailovski operassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa. Hän on myös kysytty operetti- ja musiikkiteatterisolisti ja esiintynyt useissa operettirooleissa – esim. Offenbachin Orfeus Manalassa (Vaasan Ooppera, Eurydike) ja Kálmanin operetissa Mariza (Mariza). Kaudella 2013–2014 hän esiintyi kahdessa operettipääroolissa – Angéle Didierin roolissa Léharin operetissa Luxemburgin kreivi (Keravan Ooppera), sekä Rosalinden roolissa Straussin operetissa Lepakko (Vaasan Ooppera). Keväällä 2014 hänet nähtiin Suomen Kansallisoopperan konserttiproduktiossa TANGO!

Kaudella 2015–2016 Angelika Klas esiintyi nimiroolissa Turun Kaupunginteatterin tuottamassa musiikkinäytelmässä Tamara. Teos kertoo oopperalaulajatar Tamara Lundin elämästä ja urasta.

Angelika Klas on esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaalelilla – mm. Korsholman Musiikkijuhlat, Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat, Helsingin Juhlaviikot sekä Birgitta-festivaali. Hän on vieraillut useimpien suomalaisten orkesterien solistina – mm. Tampere Filharmonia, Tapiola Sinfonietta, Kymi Sinfonietta, Oulu Sinfonia, Kuopion kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta sekä Vantaan viihdeorkesteri. Hän on lisäksi konsertoinut mm. Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Liettuassa, Unkarissa, Norjassa, Venäjällä ja Tanskassa.

Angelika Klas toimii tangomusiikkiin erikoistuneiden Tanguedia Quintetin ja viihdeorkesteri Guardia Nuevan solistina ja esiintyy heidän kanssaan laajalti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on julkaissut useita levyjä näiden yhtyeiden kanssa.

Syksyllä 2016 hänet nähtiin pääroolissa Antonio de Literesin säveltämässä espanjalaisessa barokkioopperassa Los Elementos.

Lehdistökuvia