Ohjelma- & tapahtumatoimisto palveluksessanne

Esiintyjät

Angelika Klas

Sopraano

Angelika Klas on valmistunut Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta, missä suoritti lauludiplominsa keväällä 2002. Vuosina 1996–98 hän opiskeli stipendiaattina Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa. Hän on opiskellut mm. Jaakko Ryhäsen, Marjut Hannulan ja Jorma Elorinteen oppilaana. Hän on lisäksi osallistunut mm. Gerhard Kahryn, Bonaldo Giaiottin ja Teresa Berganzan mestarikursseille.

Angelika Klasin repertuaari on poikkeuksellisen laaja – lyyrisen sopraanon perusohjelmiston lisäksi hän on taiturillinen Astor Piazzollan ja tangomusiikin tulkitsija. Hänen laajaan ohjelmistoonsa kuuluu orkesteri- ja kamarimusiikkia barokista nykymusiikkiin sekä operetti-, näyttämö- ja musikaalimusiikkia.

Angelika Klas on esiintynyt useissa oopperarooleissa. Näistä mainittakoon mm. Bizet’n Carmen (Carmen), Piazzollan Maria de Buenos Aires (Maria) ja Dvorakin Rusalka (Ruhtinatar). Hän on esiintynyt mm. Moskovan Novaya Operassa, Pietarin Mihhailovski operassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa. Hän on myös kysytty operetti- ja musiikkiteatterisolisti ja on esiintynyt useissa operettirooleissa – esim. Offenbachin Orfeus Manalassa (Vaasan Ooppera, Eurydike) ja Kálmanin operetissa Mariza (Mariza). Kaudella 2013–2014 hän esiintyi kahdessa operettipääroolissa – Angéle Didierin roolissa Léharin operetissa Luxemburgin kreivi (Keravan Ooppera), sekä Rosalinden roolissa Straussin operetissa Lepakko (Vaasan Ooppera). Keväällä 2014 hänet nähtiin Suomen Kansallisoopperan konserttiproduktiossa TANGO!

Kaudella 2015–2016 hän esiintyi nimiroolissa Turun Kaupunginteatterin tuottamassa musiikkinäytelmässä Tamara. Teos kertoo oopperalaulajatar Tamara Lundin elämästä ja urasta.

Angelika Klas on esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaalelilla – mm. Korsholman musiikkijuhlat, Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat, Helsingin Juhlaviikot sekä Birgitta-festivaali. Hän on vieraillut useimpien suomalaisten orkesterien solistina. Näistä mainittakoon mm. Tampere Filharmonia, Tapiola Sinfonietta, Kymi Sinfonietta, Oulu Sinfonia, Kuopion kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta sekä Vantaan viihdeorkesteri. Hän on lisäksi konsertoinut mm. Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Liettuassa, Unkarissa, Norjassa, Venäjällä ja Tanskassa.

Angelika Klas toimii tangomusiikkiin erikoistuneiden Tanguedia Quintetin ja viihdeorkesteri Guardia Nuevan solistina ja esiintynyt heidän kanssaan laajalti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on lisäksi julkaissut useita levyjä näiden yhtyeiden kanssa.

Syksyllä 2016 hänet nähtiin pääroolissa Antonio de Literesin säveltämässä espanjalaisessa barokkioopperassa Los Elementos.

 

Kuvat: Ville Paul Paasimaa

Lehdistökuvia